#

MVO

Onze ecologische voetafdruk

Jaarlijks berekenen we onze ecologische voetafdruk, het is simpelweg een rekensom van de middelen (gas, elektra, meststoffen, gewasbescherming, grondverbeteraar, hoezen etc.) die we nodig hebben om onze bloemen te produceren, gedeeld door het geproduceerd aantal stelen. Dit doen we omdat we willen weten wat onze impact is op het milieu en hoe we dit kunnen verbeteren. We zoeken hierin ook graag samenwerkingen met handelspartijen om samen verbeteringen door te voeren. Elke gram vermindering uitstoot van CO₂ is winst en dat doen we graag met elkaar!

Wist je dat: De alstroemeria een bloem is die houdt van koude voetjes en een gemiddelde warmte? Hierdoor hoeven we de kas niet op hoge temperatuur te verwarmen. Ook qua licht is de alstroemeria een bloem die beter uitkomt dan andere snijbloemen. De alstroemeria is weinig vatbaar voor ziektes/virussen waardoor vrijwel alle bestrijding biologisch gebeurt en de afgekeurde stelen als meststof in de kas blijven liggen. 

Samen betrokken

We kunnen altijd gemotiveerde mensen gebruiken.

Het productieproces van de alstroemeria is nog steeds voornamelijk mensenwerk. We vinden het belangrijk dat medewerkers zich thuis voelen bij Tesselaar. Met elkaar zorgen we voor een mooi product. Scholing hoort bij ondersteuning van de medewerkers en ook het organiseren van gezellige uitjes met elkaar. Benieuwd naar de vacatures? We kunnen altijd gemotiveerde mensen gebruiken.

We werken samen met de Werkcorporatie om mensen te helpen weer te re-integreren in het werkproces. We zijn trots op de collega's die gestart zijn bij Tesselaar Alstroemeria, velen werken nog steeds bij ons. We hebben een job-coach in dienst die voor goede begeleiding zorgt, we zoeken altijd naar nieuwe collega's die we een arbeidsplaats kunnen bieden. 

We dragen als bedrijf graag bij aan evenementen en verenigingen in onze omgeving en binnen ons netwerk. Vaak door sponsoring van bloemen, maar vaak ook in samenwerkingen om onze bloem bekender te maken bij consumenten. Win-win! 

Tesselaar Alstroemeria is actief voor de sector en is vertegenwoordigd in diverse besturen bij Royal Flora Holland en voor de productgroep Alstroemeria. Daardoor horen we wat er in de markt speelt en hoe we daarop in kunnen spelen en dragen we ons steentje bij aan verbetering in de sector.

Al vele jaren zijn wij gecertificeerd voor diverse MPS kwalificaties. 

Lees hier het persbericht uit het vakblad onder glas: Footprint is eerlijker en inzichtelijker dan milieucertificaat