#

Over Tesselaar alstroemeria

Tesselaar Alstroemeria produceert jaarlijks meer dan 36 miljoen stelen onder 10 hectare glas. De verschillende soorten alstroemeria's worden op 3 locaties gekweekt. We leveren aan groothandels, retailers, supermarkten en we hebben een cash & carry. De wijze van levering stemmen we af met de klant.

Historie

In 1989 is Tesselaar Alstroemeria in Luttelgeest gestart met 2 hectare kas. Inmiddels wordt het bedrijf geleid door Rick & Karolien Tesselaar. Het bedrijf bestaat nu uit 3 locaties van in totaal 10 hectare en is daarmee de grootste alstroemeriakas in Europa. We zijn een tikje eigenzinnig en varen graag onze eigen koers, altijd met als doel om mensen blij te laten worden van onze bloemen. Voor onze medewerkers door met plezier te werken aan ons product. Voor de consument door te genieten van een prachtige bos alstroemeria’s! En voor onze omgeving door onszelf continu uit te dagen om duurzamer te telen met minder effect op het milieu. 

Eigentijds

In 2021 is Tesselaar overgegaan naar het gebruik van hoezen van 100% gerecycled plastic: een bewuste keuze want de hoezen dienen puur ter bescherming van de bloemen. Een geknakte bloem kost meer dan het weggooien van een hoes maar toch zien we dit als het bijdragen aan verduurzaming, hoe minder afval en gebruik vang grondstoffen, des te beter. 

In 2020 is geïnvesteerd in 2 bosmachines waardoor de bloemen op uniforme wijze gebost worden. D.m.v. rontgenfoto’s herkent de machine de sortering en worden de verschillende orders gemaakt. We zoeken constant naar verbeteringen om het werk efficiënter en leuker te maken.

 

  • Jaarrond bloemen beschikbaar in alle kleuren
  • Maatwerk mogelijk: eigen hoezen, dozen, zwarte emmers
  • Maatschappelijk betrokken
  • CO₂ footprint berekend van alle bloemen
  • MPS gecertificeerd
Lees online of download
Tesselaar

BROCHURE

# Lees online >