#

Over Tesselaar alstroemeria

Tesselaar Alstroemeria wil mensen blij maken met grensverleggende alstroemeria's. Het bedrijf in Luttelgeest bestaat al ruim 30 jaar en heeft daarmee veel productkennis in huis. Met het ondernemerschap van Rick&Karolien wordt constant gezocht naar nieuwe manieren om de duurzaam geteelde alstroemeria te verkopen. ’s.

Historie en identiteit

In 1989 is Tesselaar Alstroemeria in Luttelgeest gestart met 2 hectare kas. Inmiddels wordt het bedrijf geleid door Rick & Karolien Tesselaar. Het bedrijf bestaat nu uit 3 locaties van in totaal 10 hectare en is daarmee de grootste alstroemeriakas in Europa. We zijn oprecht duurzaam bezig, het is geen moeten maar willen. We willen prachtige bloemen leveren zonder een negatieve impact te hebben op het milieu. We zoeken continu naar manieren om ons hierin te verbeteren maar streven ernaar om 100% biologisch alstroemeria's te telen. Je merkt dat op ons bedrijf, onze hoezen zijn van 100% gerecycled plastic en we verduurzamen telkens weer onze inkoop. Maar vooral het gedrag van onszelf en onze medewerkers is belangrijk in het verduurzamen.

Onderscheidend eigenzinnig

We hebben onze eigen strategie in de afzet, we richten ons voor 50% op retail en voor 50% op de groothandel. In onze bedrijfskeuzes denken we creatief en innovatief na. Vandaar dat we onszelf onderscheidend eigenzinnig vinden en dat ook stimuleren in ons team. Mensen ontwikkelen en samen elke dag met plezier aan mooie bloemen werken maakt dat we samen betrokken zijn bij het bedrijf en het product. Dit vergt continue investering maar geeft ons ook veel plezier. Qua marketing zijn we wellicht ook wel onderscheidend eigenzinnig, je vindt ons op social media maar we gaan ook graag samenwerkingen aan met bloemisten, groothandelaren en branche organisaties. Samen zorgen we ervoor dat onze sector duurzamer wordt en onze bloem bekend wordt bij onze afnemers. 

Gemaakt in dé Noordoostpolder

Met gemaakt in dé noordoostpolder ondersteunen wij de promotie van ons unieke gebied. Dé Noordoostpolder heeft met zijn historie een bijzonder verhaal te vertellen. 80 jaar geleden werd van water naar land gemaakt en is ons unieke gebied ontstaan. Hier wonen, werken en leven wij.

Wij hebben een levendige en hoogwaardige maakindustrie en innovatieve agrarische sector. Maar onze gemeente wordt ook steeds meer ontdekt door toeristen en festivalbezoekers. Met onder andere Werelderfgoed Schokland, Oud-Kraggenburg en het unieke Waterloopbos hoef je je bij ons nooit te vervelen.

Van ver zie je de Poldertoren, die precies in het midden van onze polder staat, al staan. Dé Noordoostpolder, grenzend met aan de ene kant het IJsselmeer en aan de andere kant met het oude land van de Wieden en de Weerribben. Omringd door een groot windpark dat voor duurzame energie maakt. Maar ook een groot glastuinbouwgebied dat voor veel werkgelegenheid zorgt.

Op ons nieuwe land is een wereld te ontdekken! Zie met eigen ogen de schoonheid van ons landschap met haar akkers en tulpenvelden of pluk je eigen fruit in één van de vele boomgaarden. Allemaal gemaakt in dé noordoostpolder.

  • Jaarrond bloemen beschikbaar in alle kleuren
  • Maatwerk mogelijk: eigen hoezen, dozen, zwarte emmers
  • Veel kennis over de alstroemeria
  • CO₂ footprint berekend van alle bloemen
  • MPS gecertificeerd
Lees online
Tesselaar

BROCHURE

# Direct online lezen >