Tesselaar Alstroemeria vindt het belangrijk een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Dit doen wij door een goede werkgever te zijn, overleg te hebben met de omgeving waarin wij werkzaam zijn en maatregelen te nemen om ons effect op het milieu te verbeteren.

Sinds 2016 berekent Tesselaar jaarlijks haar footprint met behulp van de applicatie EcoChain. In dit jaar bedroeg de CO₂ uitstoot per steel 31 gram, in 2018 is dit al gezakt naar 26 gram per steel. Een mooie ontwikkeling!

Hiermee laten wij zien welke maatregelen wij nemen om gebruik van beschermingsmiddelen terug te dringen, minder gas, elektra en water te gebruiken etcetera.

Fair Flora

Tesselaar Alstroemeria is leverancier aan het duurzame consumentenlabel Fair Flora: enkel kwekers met een footprintberekening leveren aan dit label. Fair Flora garandeert dat de CO₂ uitstoot van de verkochte producten (uitgestoten tijdens productie en transport) volledig gecompenseerd wordt door bijdrage aan bossen in Bolivia, tevens wordt 10 liter schoon drinkwater geleverd in ontwikkelingslanden en wordt een donatie gedaan aan een goed doel. Fair Flora producten maken de wereld mooier!

Fair Flora is te koop via diverse cash & carry, online webshops e.d. U kunt meer informatie verkrijgen via verkoop@tesselaarluttelgeest.nl

Onze nieuwe soort Mistral (wit) wordt volledig CO₂ neutraal geleverd. Aan het eind van het jaar compenseren we de CO₂ uitstoot van de productie van deze bloem via stichting Trees for All.