Tesselaar Alstroemeria:
the right choice

Een duurzaam geteelde bloem, beschikbaar voor elk type klant, gemaakt in een familiebedrijf met jarenlange kennis en met continue focus op stabiele kwaliteit. Dat zijn al redenen genoeg om bij Tesselaar Alstroemeria te kopen. De missie van ons is om mensen blij te maken met de grensverleggende alstroemeria. En dat doen we graag in samenwerking met onze klanten. 
De alstroemeria is een commercieel inzetbare bloem die lang houdbaar is. De bloem komt altijd open waardoor er geen derving is op de winkelvloer. Het is een duurzaam geproduceerde snijbloem, met een lagere kastemperatuur, minder lichturen en bijna volledige inzet van biologische bestrijding. Het kan niet anders dan dat de alstroemeria een glimlach op de gezichten van haar ontvangers tovert. En daar zijn we met zijn allen dag in dag uit druk voor!

 

  • Duurzame snijboemen
  • Maatwerk: eigen hoezen, dozen, zwarte emmers
  • Lang houdbare bloem
  • CO₂ footprint berekend van alle bloemen
  • MPS gecertificeerd

De CO₂ die vrijkomt door de productie van Mistral wordt gecompenseerd door donatie aan Trees for all

Tesselaar Alstroemeria heeft continu als doel om bloemen te kweken zonder negatieve impact op het milieu. Daarom berekenen we jaarlijks onze milieufootprint en zijn continu bezig met verbetering. Tesselaar Alstroemeria behaalt jaarlijks haar certificaten voor MPS, MPS GAP (kwaliteit) en MPS Socially Qualified (goede werkomstamdigheden).
In de basis is de alstroemeria een duurzame bloem: lagere kastemperatuur en minder benodigde lichturen dan andere snijbloemen.  De teelt houden we onder controle door inzet van natuurlijke bestrijders, enkel bij een plaag/virus moeten we ingrijpen met kunstmatige middelen.
De alstroemeria is een lange bloem die groeit vanuit rizomen, het overblijfsel van de stelen blijft achter in de kas als meststof.
Jaarlijks produceert Tesselaar 36 miljoen stelen, per soort is te zien in het Assortiment wat de uitstoot per steel is. 

KOM WERKEN BIJ TESSELAAR

“Omdat we groeien als team en ik me als persoon kan ontwikkelen. ”

Goncalo, teamleider kas